Vindjeklant

 

Het ontstaan van Vindjeklant.nl

Commercieel of niet

Tijdens de trainingen en het coachen, kom ik veel ondernemers tegen die moeite hebben met het commerciële gedeelte van het ondernemerschap. Ze zijn goed in hun vak, maar lopen tegen problemen aan die met acquisitie of marketing te maken hebben. Dit zette mij aan het denken. Als iedere ondernemer een training of coachtraject zou volgen waarbij hij de basisprincipes voor een goede commerciële start zou krijgen, dan zou het slagings- percentage van ondernemers aanzienlijk omhoog gaan. Uit dit idee is in 2011 Vindjeklant.nl ontstaan’.

Ervaring

Voordat ik ondernemer werd heb ik ruim vijftien jaar in sales gezeten. Al deze praktijkervaring vind je terug in mijn manier van trainen en coachen. In afgelopen jaren heb ik inmiddels honderden ondernemers mogen begeleiden en trainen. Door deze ervaringen kan ik nu heel snel de vinger op de pijnlijke plek leggen en op een positieve manier iemand verder helpen.

Filosofie

Ik geloof dat als je iets echt heel graag wilt dat het je ook gaat lukken. Als je je 100% inzet, dan komt daar iets voor terug. Zo ook met ondernemers die niets met verkoop hebben: Je kunt het leren! En als je het doet op een manier die bij je past, dan wordt het ook nog leuk. Daarom ga ik altijd een slag dieper met ondernemers en ben ik op zoek naar de reden waarom je doet wat je doet.

Mijlpalen

In 2008 ben ik gestart met 121Salestraining. Ik gaf één op één verkooptrainingen aan accountmanagers en ging ook mee op klantenbezoek. In de loop van de jaren kwamen daar steeds meer ondernemers bij.  In 2011 is Vindjeklant.nl ontstaan en in 2012 zijn beide bedrijven samengevoegd en ben ik verder gegaan onder de naam Vindjeklant.nl
In 2013 heb ik het Vindjeklantspel op de markt gebracht. Een kaartspel met vragen en antwoorden voor startende ondernemers. In 2014 zijn daar nog drie nieuwe edities aan toegevoegd. Er is een editie over acquisitie en een over netwerken. Als laatste de editie Merkwaarden die ik in alle trajecten met ondernemers gebruik.

In 2014 heb ik samen met Henny Blokhuis van ZiezoSupport beurs KIK georganiseerd. KIK staat voor Kennis is Kracht. Beurs KIK was totaal anders dan alle andere beurzen. Alles draaide om kennis delen en kennismaken en kennis halen. De tweede editie was in Dolfinarium Harderwijk in 2015.

Ook ben ik trots op de mijlpalen die de ondernemers die ik begeleid en train behalen. Als iemand zijn of haar doel haalt, dan ben ik bijna net zo blij als zij. Dat is waar we al die tijd naar toe hebben gewerkt.